Hoe vond ik Skindr
Een tijd geleden had ik veel onderhuidse ontstekingen op mijn kin, precies allemaal talgpropjes. Ik liep er al meer dan een maand mee rond en ik had de indruk dat ik voorgeschreven producten zou nodig hebben om mijn huid te verbeteren. Toen ik Googelde voor een afspraak bij mijn dermatoloog, liep de wachttijd op tot 6 maanden ... Het kon dus al eens zijn dat mijn probleem opgelost was binnen 6 maanden of dat ik er nog een half jaar zou mee blijven rondlopen, wat nu niet meteen mijn voorkeur was. Levensbedreigend was het zeker niet, vervelend wel.
Op Instagram leer ik graag nieuwe mensen kennen die thuis zijn in de medische wereld en veel over de huid weten; zo raakte ik aan de praat met een apothekeres die nu Clinical Scientist is en van wie skincare toch ook een gezonde obsessie is. Ik sprak haar over mijn talgpropjes en dat het toch niet simpel was om een dermatoloog te spreken. Het was toen dat ze mij sprak over Skindr, waar ze zelf had aan meegewerkt.
Hoe werkt Skindr?
Skindr verzamelt dermatologen (je kan er zelf een kiezen uit een lijst) die jou online verder helpen met jouw huidprobleem. Je vult een vragenlijst in en je maakt foto's van je huid. Binnen 48u mag je een antwoord van de dermatoloog verwachten en kan je verder met hem/haar chatten. Kostprijs? Een consultatie kost 39 euro en kan je niet binnenbrengen bij jouw ziekenfonds, maar je moet rekenen als je fysiek een dermatoloog bezoekt en nadien een briefje binnenbrengt, dit ongeveer op dezelfde kostprijs zal neerkomen.
Mijn ervaring van Skindr
Ik koos een dermatoloog uit Gent en tevens ontdekte ik nadien, de bedenker van Skindr, dokter Annelies Avermaete. Eén ding kan ik je meegeven, als je denkt een dermatoloog te bedotten met te beweren dat je niet aan je puistjes komt, dan heb je het goed mis!
De dermatoloog schreef mij een zalf voor - Treclinax - en het is nu echt gemakkelijk geworden dat een voorschrift wordt ingeladen op je identiteitskaart, dezelfde dag kon ik mijn crème afhalen bij mijn apotheker.
Vervangmiddel voor alle consultaties?
De oprichtster heeft daar zelf het volgende over te zeggen
Naar schatting 40% van dermatologische consultaties kunnen perfect online behandeld worden. Skindr focust op dringende, maar geen levensbedreigende, huidaandoeningen als acne eczeem en psoriasis.
In mijn geval gebruikte ik Skindr voor acne; een medische aandoening die je liever dringend dan traag aanpakt, maar niet levensbedreigend is. Zit je met andere woorden in over een verdacht plekje, kan er nog steeds gevraagd worden fysiek een bezoek te brengen of toch te telefoneren naar jouw dermatoloog om te luisteren wanneer een afspraak mogelijk is.
Wil je bekijken of Skindr iets voor jou kan zijn, surf dan naar https://www.skindr.com/ .
P.S. Is skincare in haar geheel voor jou ingewikkeld? Geen nood, in mijn gratis e-book start to skincare leer je de 3 basisstappen van een geslaagde huidverzorging. Deze kan je hier gratis downloaden.
Veel succes,
Morgan van Friendlyface
Comentarios