4 concrete tips
Een reiniger dient niet om de huid uit te drogen. Wanneer je huid bij wijze van spreken "piepend proper is" (je hebt letterlijk een piepend geluid wanneer je over je huid wrijft) en strak en rood aanvoelt, is de reiniger te agressief. Het is verleidelijk wanneer je een gemengde tot vette huid hebt, je talg te willen "afschrobben". Echter kom je zo in een vicieuze cirkel terecht: je huid heeft talg nodig om het soepel te houden en vooral als onderdeel van haar beschermlaag intact te houden. Door té vaak te reinigen verstoor je ook je huidbarrière; dat is de beschermende laag op je huid om je huid zoveel mogelijk "in evenwicht" te houden. Die bestaat uit bacteriën, talg, zweet ... Is reinigen met enkel water dan een optie? Je hebt mensen met huiden die véél kunnen verdragen en simpelweg de juiste genen hebben om een normale huid te hebben zonder er al te veel aandacht aan te besteden. Anderen zullen een oncomfortabel gevoel ervaren wanneer ze hun gezicht niet wassen: ik heb bijvoorbeeld een zéér vette huid en haar dat elke dag dien te wassen. Het hoeft hopelijk ook niet veel uitleg dat je met enkel water make-up niet efficiënt kunt afhalen, of wanneer je wilt werken op onzuiverheden, een droge huid, verhoorning ... een reiniger in de strijd gooien wel een goed plan is.
Om "het vuil" (lees make-up, stofdeeltjes, overmatig zweet en talg, losliggende dode huidcellen...) weg te nemen, spoel je een reiniger af met water. Enkel micellair water of make-updoekjes gebruiken is niet voldoende; enkel in noodgevallen zie ik ze door de vingers, maar dan nog ... Bijkomend zijn reinigingsdoekjes ook serieus belastend voor het milieu. Ik kreeg de vraag eens of de reinigers die ik verkoop, dient af te spoelen. Het antwoord is ja :-) Met herbruikbare wattenschijfjes die je nadien in de was gooit, hoeft dat echt niet langer te duren dan wanneer je een "op de huid blijvend product" zou gebruiken. De functie van een reiniger is al bij al om "het vuil" af te nemen: met reinigingsdoekjes smeer je die gewoon in het rond ... Ik durf het wel eens vergelijken met swifferen: door de vingers te zien wanneer het snel moet gaan, maar dweilen moet er toch ooit eens van komen :-)
Reinigers kun je aanpassen naargelang je noden en huidtype/toestand: een droge huid is al meer geholpen met een crèmevormige reiniger die verzorgende oliën bevat, terwijl een reeds vette huid dat beter minder heeft en je meer wilt inzetten op het verminderen van onzuiverheden met ingrediënten zoals salicylzuur. Reinigers bestaan op oliebasis, op waterbasis, mengsels die je moet schudden voor je ze gebruikt ... voor elk wat wils :-)
Een toner of lotion is geen reiniger, ook al lijkt het verleidelijk om een toner op een wattenschijfje aan te brengen en daarmee je make-up af te nemen. Een toner of lotion bevat geen reinigende ingrediënten, maar bv. exfoliërende of hydraterende ingrediënten. Je zult effectief make-up afvegen door het water in de lotion, maar is eerlijk zonde van het product want het doet niet waarvoor het dient en het doet ook niet wat je verwacht. Afhankelijk van de lotion kan er "Alcohol denat." aan toegevoegd zijn. Er zijn lotions waar dit als 2de ingrediënt naast water in het product zit: enthousiast gebruik hiervan kan al snel leiden tot een uitgedroogde en geïrriteerde huid.
Hoe zit het met de reinigers van Salonnepro Amsterdam?
Dit zijn de reinigers in een notendop. Meer informatie over de ingrediënten vind je bij de beschrijving van de producten op de webshop.
Wil je graag een reiniger bestellen en laten opsturen? Neem een kijkje in de webshop.
Liever afhalen? Stuur een mailtje naar friendlyface@outlook.be.
P.S. Is skincare in haar geheel voor jou ingewikkeld? Geen nood, in mijn gratis e-book start to skincare leer je de 3 basisstappen van een geslaagde huidverzorging. Deze kan je hier gratis downloaden.
Comments