top of page
  • Morgan Foré

Tips om een schoonheidsspecialiste te kiezen

Laten we eerlijk zijn, wanneer je "schoonheidsspecialiste" intikt in Google, zal je veel verschillende zaken en mensen tegenkomen die jou met allerlei diensten en producten kunnen verder helpen. Het is dan spijtig wanneer je een verzorging boekt, het niet was wat je ervan verwacht had, want er is zeker een schoonheidsspecialiste die bij jou en je verwachtingen past! Maar hoe vind je die dan? Hieronder geef ik een resem tips die jou kunnen helpen de perfecte "match" te vinden. Het laat je stilstaan bij wat je belangrijk vindt en of je dit al dan niet kan "aftikken" in je denkbeeldige checklist.


Hoeveel belang hecht je aan een diploma?

Een "schoonheidsspecialiste" is geen beschermde titel. Je kunt het met het volgende vergelijken: iedereen mag zich een therapeut noemen, maar geen psycholoog. Met andere woorden, je moet er geen diploma voor kunnen voorleggen.


Dit is voor nog een reeks beroepen van kracht: slager-groothandelaar, droogkuiser-verver, restaurateur of traiteur-banketaannemer, brood- en banketbakker, kapper, schoonheidsspecialist, masseur, voetverzorger, opticien, dentaaltechnicus, begrafenisondernemer, beenhouwer-spekslager en garagisten, koetswerkers en fietsenmakers. (bron: https://www.beautyfed.be/afschaffing-vestigingswetten-voor-de-beautysector-wat-nu/)
Je kunt je de vraag stellen of je je fiets wilt laten maken van iemand die er geen diploma voor heeft, of je haar wilt laten knippen van iemand die er geen scholing voor gevolgd heeft. Dat neemt niet weg dat die persoon alsnog modules heeft gevolgd of een diploma heeft dat herkend wordt door een federatie om het beroep alsnog "een bepaalde bescherming" te geven. Het is aan jou om te beslissen hoeveel belang je daaraan hecht. Volgens mij gaat het er ook nog steeds over hoeveel passie iemand uitstraalt, dat valt met geen enkele opleiding te leren. Zelf koos ik er wel voor om een door de Belgische federatie voor schoonheidsspecialistes erkende opleiding te volgen.


Voor welke dienst wil je er terechtkunnen?

Niet elke schoonheidsspecialiste biedt hetzelfde aan of werkt met hetzelfde productaanbod. Ben je op zoek naar iemand die gespecialiseerd is in gelnagels, suikerontharing, pedicure, gelaatsverzorging, massages ...? Je kent het spreekwoord "waar het hart van vol is, loopt de mond van over". Kijk eens op social media waarover de schoonheidsspecialiste graag praat, waarover ze reclame maakt. Misschien spreekt ze bewust over een dienst niet omdat ze daar geen nieuwe klanten voor zoekt of dit liever zou afbouwen. Je kunt hier steeds over spreken of gewoonweg vragen wat ze het liefste aanbiedt.In welke sfeer wil je terechtkomen?

Zoek je een laagdrempelig salon of mag het iets drukker zijn? Wil je een naturelle, holistische, luxueuze, neutrale, spirituele, vrouwelijke ... aanpak? Elk salon is anders ingericht, alsook is er een verschil in het aantal werknemers. Sommige zijn "solo-esthetician" of solo-ondernemer zoals ik, andere werken met een team. Mag het voor jou goed vooruit gaan en plan je de afspraak in tussen 2 andere afspraken, of zoek je een plek waar het op het gemak is en je hier echt een "halve daguitstap" van maakt?


Gratis informatie

Twijfel je nog? Kijk of je gratis informatie vindt. Is er een podcast, blog, gratis e-book? Zijn er filmpjes waar je haar visie hoort of een behandeling ziet uitoefenen? Is een (online) babbel mogelijk zonder al klant te zijn? Je kunt er uit afleiden of jullie op dezelfde golflengte zitten.

Veel succes,


Groetjes

MorganComentarios


bottom of page